11. borza oblikovanja v Sloveniji - Ambient Ljubljana – sejem pohištva
SI
Show menu

11. borza oblikovanja v Sloveniji


Mladi kreativci, vabljeni,
da se s svojimi inovacijami pridružite 11. razstavi in borzi oblikovanja TOP IDEJE, ki jih letos še posebej izpostavljamo pod sejemskimi žarometi.

Vaše prijave sprejemamo do 22. oktobra.

Na zadnjem, tj. 30. Ambientu Ljubljana smo leta 2019 obeležili 10 let razstave in borze kreacij mladih in obetavnih kreativcev TOP IDEJE. Posebna komisija izbere najboljše in jih nagradi s priznanji. Izbrani mladi razstavljavci se predstavljajo z različnimi izdelki in pristopi. Nekateri stavijo na moderne tehnologije, drugi na recikliranje ali ročno izdelavo izdelkov. Predstavljajo se kot posamezniki ali v skupini. Na Gospodarskem razstavišču smo ponosni na to, da je projekt, ki marsikateremu mlademu oblikovalcu, arhitektu, rokodelcu ipd. omogoči prvo javno predstavitev, tudi priložnost za nove podvige v poslovni svet oblikovalske industrije. Tudi to so rezultati Top idej!

Prijava

Prostor je omejen, zato si čimprej zagotovite svoj razstavni prostor. 

Veljavna prijavna dokumentacija vsebuje:

1. Osnovni podatki o prijavitelju in projektu.
2. Razlagalno besedilo v slovenskem jeziku (ne več kot 500 znakov). V besedilu naj bodo opredeljene osnovne značilnosti, posebnosti in prednosti izdelka.
3. Predstavitev izdelkov (format JPG ali PDF, primerne resolucije za splet, velikost ne sme presegati 3 MB).   
4. V primeru, da imate izdelan prototip ali model: vsaj eno digitalno fotografijo primerne resolucije za tiskane medije (format JPG, daljša stranica naj ima najmanj 21 cm oz. 300 dpi pri velikosti 1:1).

Obrazec za oddajo prijavne dokumentacije najdete na spodnji povezavi ...
Spletni obrazec »
Splošno o razstavi

Rok za prijavo: 22. oktober 2021
Postavitev razstavnih prostorov: 7. – 9. november 2021

Postavitev razstave

Prijavitelje, ki se bodo pravočasno prijavili in zadostili osnovnim predstavitvenim kriterijem, bomo do petka, 22. oktobra 2021 preko spletne pošte povabili k postavitvi razstave. 

Za postavitev razstave bo vsak razstavljavec dobil svoj brezplačen razstavni prostor, ki bo vseboval:

  • talno markacijo v izmeri 3 x 3 m
  • enovito podlago za vse razstavljavce
  • enotno označitev posameznega razstavnega prostora opremljeno z imenom razstavljavca in projekta
  • primerno osvetlitev 

Vsak razstavljavec si nato svoj razstavni prostor še samostojno in poljubno uredi. Poleg plakatov so za boljšo predstavitev ideje zaželjeni tudi prototipi in modeli.

Kaj prinaša sodelovanje?

Pohištveni sejem Ambient Ljubljana vam ponuja razstavni prostor za promocijo vaših idej. Razstava Top ideje bo vključena v promocijski splet sejma (sejemski katalog, oglase itd.). Skupaj z medijskim sponzorjem vsako leto pripravimo medijsko odmeven in prepoznaven dogodek.

Najboljše Top ideje bodo na podlagi izbora strokovne komisije dobile priznanja. Gospodarsko razstavišče bo v okviru zaključnega dogodka podelilo štiri nagrade.

  • tri nagrade »Top ideja« za dobro oblikovan izdelek in
  • eno nagrado za »Top of the Top ideja« za najboljše oblikovan izdelek.

Na razstavnem prostoru bo prisotna strokovna oseba, ki bo vzpostavljala stike med razstavljavci, proizvajalci in obiskovalci sejma.

Vprašanja

Vsa vprašanja in pripombe glede vsebine in oddaje razstavnih gradiv lahko vpišete v spodnji obrazec.

Novice

08.11.2021

Sejma Ambient Ljubljana in Dom plus odpovedana

Ker je od 8. 11. 2021 v veljavi Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št. 174/2021) ...
Preberi več >>
07.11.2021

Top ideje so TOP!

Mlado inovativno slovensko oblikovanje z razstavo in borzo Top ideje naj bo tudi za vas top ideja o tem, kaj je »in« – kateri materiali, oblike, kombinacije, ambienti …
Preberi več >>
07.11.2021

Za obiskovalce brezplačna svetovanja strokovnjakov

Vse sejemski dni od 11. do 18. ure vas z nasveti glede gradnje in prenove hiše ali stanovanja pričakujejo neodvisni strokovnjaki. Kaj morate vedeti o gradnji nič-energijske hiše ...
Preberi več >>
Arhiv novic »