SI
Show menu

Top ideje

Razstava Top ideje uspešno poteka že četrtič v okviru sejma Ambient Ljubljana. Tudi letos je to prava borza idej, odsev časa in pogled v prihodnost. Oblikovalci, arhitekti in oblikovalski navdušenci se predstavljajo  s privlačnimi in inovativnimi idejami in izdelki na področju bivanjske kulture.

Kakovost, vrednost in inovativnost predstavljenih idej na sejmu določajo kupci idej (proizvajalci, posamezniki iz gospodarstva, industrije in trgovine) skupaj s prodajalci idej (oblikovalci). Najboljše Top ideje vsako leto nagrajujemo s priznanji, ki jih  podeljuje Gospodarsko razstavišče. 

Pobuda Gospodarskega razstavišča, da organizira borzo oblikovanja v Sloveniji,  je nedvomno pomemben prispevek pri uveljavljanju oblikovalske stroke v razvojne in proizvodne strukture našega gospodarstva, mladim oblikovalcem pa omogoča brezplačno javno predstavitev njihovega dela, vsem udeležencem sejma Ambient pa nujen dialog med oblikovalsko stroko, slovenskimi in tujimi proizvajalci elementov bivanjske kulture in končnim uporabnikom.

Komisija:

  • Janez Mesarič u.d.i.o.
  • Ernest Nograšek u.d.i.o.

Nagrajeni izdelki 2013:

Polstene tekstilije za dom z imenom USEDI SE
Oblikovalka DARJA RANT
Pohištvo iz odpadnega lesa z imenom NEUPORABNO JE UPORABNO
Oblikovalec MIHA KAUČIČ
Modularni stenski regal "REML SHELF"
Oblikovalca LUKA FABJAN in TADEJ PODAKAR

Nagrada za najlepši razstavni prostor 2013:

Razstavni prostor DOMEK
Oblikovalca MATIC TREVEN in DAŠA Šmid