SI
Show menu

Nagrajenci 2019

Nagrade in priznanja 30. sejma pohištva – Ambient Ljubljana 2019

Pet najboljših – Top 5

Gospodarsko razstavišče je podelilo nagrade Petim najboljšim - TOP 5 za izdelke ali sistemske rešitve, ki najbolje združujejo funkcionalnost s tehnološko oziroma z likovno kakovostjo. Strokovna komisija v sestavi, predsednik Janez Koželj, Vladimir Pezdirc, Marco Marangone in Rok Kuhar, je izbrala:

NUNC, modularna miza ALA, oblikovanje RU: T & Nataša Njegovanović
Utemeljitev komisije: Rešitev nakazuje zanimiv kontrast med racionalno oblikovanim slavonskim hrastom in trdno metalno konstrukcijo.


SPLOŠNO MIZARSTVO URBANIJA ROVA d.o.o., dnevna soba, oblikovanje Jure in Jaka Urbanija
Utemeljitev komisije: zanimiv preplet minimalizma in tradicije – ročne spretnosti.

TURK & M&Z d.o.o., kuhinjski pomivalnik Surviver, oblikovalec Zoran Turk
Utemeljitev komisije: nov razmislek o čistoči pri priprava jedi.

PIRNAR d.o.o., potezala za vrata, oblikovalec Gašper Pirnar
Utemeljitev komisije: Inovativen in vrhunsko izveden ročaj, odličen splet funkcionalnosti, tehnologije in estetike.

TEM d.d., družina stikal Quaro, oblikovalec Borut Dvornik
Utemeljitev komisije: Oblikovanje, ki poudarja dotik.

Najboljši med njimi – Top of the Top:

PIRNAR d.o.o., potezala za vrata, oblikovalec Gašper Pirnar, za odličen splet funkcionalnosti, tehnologije in estetike

TOP IDEJE – borza oblikovanja

Top ideje – borza oblikovanja štiri priznanja za najbolj drzne in sveže ideje na letošnjih osmih Top idejah, borzi in razstavi domiselnih, inovativnih in kreativnih oblikovalskih rešitev mladih, perspektivnih arhitektov in oblikovalcev je izbrala komisija v sestavi – predsednik Ernest Nograšek, Janez Mesarič in Dejan Kos:


Lučka Berlot, za luč Moseanic by Lučkabučka

Studio Moste, za rezalno desko Čipka

Blaž Skodlar, za luč Addid+ Hive

Najboljša Top ideja
Najboljša Top ideja pripada Studiu AINO, za Mizo III
Priznanje Društva oblikovalcev Slovenije za »Pohištvo leta 2020«

Priznanje Društva oblikovalcev Slovenije za »Pohištvo leta 2020« – komisija v sestavi predsednica Jožica Curk, Petra Zupančič in Julijan Krapež  je odločila, da nagrado letos prejme:

Žurbi team d.o.o., za klop Gumb, avtorji arhitekti iz biroja Medprostor d.o.o., Teja Gorjup, Rok Žnidaršič in Samo Mlakar

Utemeljitev komisije:
Nagrajujemo celovitost izdelka, tako iz oblikovnega, kot izvedbenega vidika. Podjetje Žurbi Team s svojim delom nadaljuje in uveljavlja uporabo izdelkov iz terazza, ki ga obvladuje v izjemnih dimenzijah. Izdelki Žurbi predstavljajo kvalitetno popestritev opreme zunanjega okolja.


Zlata plaketa revije Naš dom

Zlata plaketa revije Naš dom – Nagrajuje funkcionalne rešitve, prejme pa jo lahko izključno slovenski proizvajalec za predstavljeni program, s katerim je mogoče delno ali v celoti najbolj funkcionalno opremiti stanovanje. Komisija v sestavi predsednica ter odgovorna urednica revije Jasna Marin, Robert Klun in Mojca Berhtold je med razstavnimi eksponati izbrala:

Matevž Klopčič, s.p.,za zibelko Vita & lučko Scorpio lamp

Utemeljitev komisije:
Inovativno oblikovanje z iskrenim pristopom. Zgodba zibelke se prepleta z naravo, ne le z materialom, ampak tudi z gibanjem, ki posveča pozornost dojenčku. Z vsakim gibom se zibelka podaja otroku. Gre za element, ki je zasnovan kot drevesne veje in gnezdo. Vse sklope ima korektno premišljene ter natančno oblikovane, poleg tega je sama konstrukcija prijetna za oko in funkcionalna. Dopolnitev lesenemu sklopu z uporabniškega vidika podajata elementa blazine in mehke obloge, ki zaokrožita samo oblikovanje. V nameri krožnega oblikovanja lesenih form je dopolnilo izdelkom za dom lučka Scorpio lamp.

Novice

05.05.2021

Sejma Dom in Ambient Ljubljana letos skupaj septembra

Čas je za nove podvige! Čas je za ponovni zagon! Po tehtnem razmisleku, pogovorih z razstavljavci ter stikih s pristojnimi inštitucijami slovenske vlade ...
Preberi več >>
01.12.2020

GR STUDIO 20.20

So tudi vas razmere, povezane z epidemijo, že spravile tako rekoč v »šah-mat« pozicijo? Kot da očitno ni dovolj, da rešujete svoje poslovne projekte
Preberi več >>
03.11.2020

Ambient Ljubljana in Dom+ 2020 odpovedana

Obveščamo vas, da zaradi vladnih ukrepov oziroma razmer glede naraščajoče epidemije Covid-19 odpovedujemo ...
Preberi več >>
Arhiv novic »