SI
Show menu

Nagrajenci 2018

Nagrade in priznanja 29. sejma pohištva – Ambient Ljubljana 2018

Pet najboljših – Top 5
Gospodarsko razstavišče je podelilo nagrade Petim najboljšim – TOP 5 za izdelke ali sistemske rešitve, ki najbolje združujejo funkcionalnost s tehnološko oziroma z likovno kakovostjo. Strokovna komisija v sestavi, predsednik Janez Koželj, Vladimir Pezdirc, Marco Marangone in Marijan Orešić, je izbrala:

Pirnar d.o.o., za vhodno steno Theatrica, oblikovalca Roman Pirnar in Ernest Bevc
Utemeljitev komisije: vhod v stanovanjsko hišo ponuja transparentno rešitev v nasprotju z običajno blindiranimi vhodi. Hkrati zagotavlja vrhunsko varnost in zaščito z uporabo digitalne tehnologije.

3S design d.o.o., za 3S magnet Oblique, oblikovalke Lana Strle, Kaja Strle in Maca Strle
Utemeljitev komisije: produkt OBLIQU enostavno rešuje temeljne probleme pohištva na vsem dostopen način. Rešitev oblikovalk spodbuja kreativno rabo fleksibilnega sistema malih pripomočkov.

Donar d.o.o., za stol Nico Less W1, oblikovalec Primož Jeza Studio
Utemeljitev komisije: iz ostankov visoko kakovostnega materiala oblikovana sedežna školjka, ki jo je mogoče izdelovati v velikih količinah, zaradi česar lahko doseže sorazmerno nizko ceno na trgu. Razvija se z raziskovanjem podnožij za različne oblike rabe.

Pohištvo Potočnik, Aleš Potočnik s.p., za kuhinjo NUT, oblikovalci Julijan Krapež, Saša Barakovič in Aleš Potočnik
Utemeljitev komisije: kuhinja NUT je rezultat stalnega raziskovanja, izboljšav, tehnologije, sodobne kuhinje z uporabo električnih mehanizmov.

Žurbi team d.o.o., za mizo za namizni tenis, oblikovalec Rok Žurbi
Utemeljitev komisije: miza za namizni tenis iz umetnega kamna rešuje problem uporabe športnih naprav v javnem prostoru, ki morajo združevati merila trajnosti, funkcionalnosti in vzdrževanja, hkrati pa daje umetniški vtis.

Najboljši med njimi – Top of the Top:

3S design d.o.o., za 3S magnet Oblique, oblikovalke Lana Strle, Kaja Strle in Maca Strle

TOP IDEJE – borza oblikovanja

Top ideje – borza oblikovanja štiri nagrade za najbolj drzne in sveže ideje na letošnjih osmih Top idejah, borzi in razstavi domiselnih, inovativnih in kreativnih oblikovalskih rešitev mladih, perspektivnih arhitektov in oblikovalcev je izbrala komisija v sestavi – predsednik Ernest Nograšek, Janez Mesarič in Dejan Kos:

Studio Aino za arhitekturo in obrt


Atelje Mali, za serijo lesenih izdelkov za omizje Black
Nina Koželj in Manca Kemperl za pohištvo Vulgaris
Najlepši razstavni prostor
Ter nagrada za najlepši razstavni prostor na Top idejah, ki pripada oblikovalcu Janu Petriču za mizico TRIIIS in obešalnik POOONTO BARCELONA
Priznanje Društva oblikovalcev Slovenije za »Pohištvo leta 2018«

Priznanje Društva oblikovalcev Slovenije za »Pohištvo leta 2018« – komisija v sestavi Mateja Panter, Petra Zupančič in Jurij Dobrila je odločila, da nagrado letos prejme:

Pirnar d.o.o., za vhodno steno Theatrica, oblikovalca Roman Pirnar in Ernest Bevc

Utemeljitev komisije:
Podjetje Pirnar razume besedo "design" v njenem najglobljem pomenu. Ne le nekaj lepega in za oko privlačnega, temveč razvoj v najširšem pomenu. Design je prihodnost, ki nastaja danes. Podjetje Pirnar razvojno pot razume kot proces brez odstopanj, kompromisov in površnosti. Stalnica tehnološke inovacije je temelj, ki mu sledi podoba, in preplet nastaja spet in spet – nova in nova vrata. Tokrat vrata Theatrica, ki predstavljajo svetovno inovacijo.

Zlata plaketa revije Naš dom

Zlata plaketa revije Naš dom – uredništvo Večerove revije Naš dom jo podeljuje že 50 let in je najstarejša nagrada pohištvenega sejma. Nagrajuje funkcionalne rešitve, prejme pa jo lahko izključno slovenski proizvajalec za predstavljeni program, s katerim je mogoče delno ali v celoti najbolj funkcionalno opremiti stanovanje. Komisija v sestavi Jasna Marin, Evita Sinrajh in Robert Klun je med razstavnimi eksponati izbrala:

Podjetje Inotherm, za vrata iz serije Exlusiv 3D, oblikovalec Tone Šenk

Utemeljitev komisije:
Vsak od nas se ob prihodu domov sreča najprej z vrati, in če so ta lepa, funkcionalna, odlično delujoča ter narejena z identiteto, potem je za njimi sreča doma. Inotherm vrata imajo poleg odlične trdnosti in izolativnosti tudi izjemno paleto možnosti izvedbe. Arhitekti oz. naročniki lahko kombinirajo polnila in končne obloge – od aluminijastih, steklenih do lesenih, ki dajejo vratom izjemen končni videz. Posebnost detajla na vratih iz serije Exclusiv 3d podjetja Inotherm prepriča in očara s svojo unikatno obdelavo, ki daje vratom vrhunski videz. Ko izbiramo lesne dekorje, je paleta teh pestra, z njimi vrata dobijo osebno noto.