SI
Show menu

Top ideje

Razstava Top ideje bo v okviru pohištvenega sejma Ambient Ljubljana letos potekala že petič, kot prava borza idej s pogledom v prihodnost. Oblikovalci, arhitekti in oblikovalski navdušenci se lahko predstavijo z inovativnimi idejami in izdelki s področja bivanjske kulture.

Pobuda Gospodarskega razstavišča, da organizira borzo oblikovanja v Sloveniji, je nedvomno pomemben prispevek pri uveljavljanju oblikovalske stroke v razvojne in proizvodne strukture našega gospodarstva. Mladim oblikovalcem omogoča brezplačno javno predstavitev njihovega dela ter hkrati vzpostavlja nujen dialog med oblikovalsko stroko, slovenskimi in tujimi proizvajalci elementov bivanjske kulture in končnim uporabnikom.

Letos bomo razstavo Top ideje razširili s predstavitvijo ustvarjalcev iz tujine. Kot spremljajoč dogodek bomo organizirali srečanje s predstavniki podjetij.

Nagrajenci

Top ideje – borza oblikovanja – štiri nagrade za najbolj drzne in sveže ideje na letošnjih petih Top idejah, borzi in razstavi domiselnih, inovativnih in kreativnih oblikovalskih rešitev mladih, perspektivnih arhitektov in oblikovalcev je izbrala komisija v sestavi – dr. Dominika Batista, Janez Mesarič in Ernest Nograšek:
Aklih moment, za 3D svetilko, 3D zvočnik, 3D printer
Meta Fortuna Lamovšek, otroška hiška KLIPI KLAP
Svjetlana Despot, Inside out collection
Miha Kaučič, najlepši razstavni prostor