SI
Show menu

Top 5

Na sejmu Ambient Ljubljana – sejem pohištva smo tudi letos podelili nagrade petim najbolj inovativnim in kreativnim izdelkom, ki združujejo funkcionalnost ter tehnološko oz. likovno kakovost v nov, sodoben izdelek. Izbrala jih je posebna mednarodna komisija v sestavi:
  • Janez Koželj, u.d.i.a.
  • Vladimir Pezdirc, u.d.i.o.
  • Jure Miklavc, u.d.i.o.         
  • Rianne Makkink, u.d.i.a.
  • Barbara Delucca, u.d.i.a.
Gospodarsko razstavišče je podelilo nagrade Petim najboljšim TOP FIVE za izdelke ali sistemske rešitve, ki najbolje združujejo funkcionalnost s tehnološko oziroma z likovno kakovostjo. Mednarodna komisija v sestavi: Barbara Delucca, Italija, Rianne Makkink, Nizozemska, ter Janez Koželj, Jure Miklavc in Vladimir Pezdirc kot predsednik komisije iz Slovenije je za Pet najboljših izbrala:
Pohištvo Potočnik, Aleš Potočnik s.p., za kuhinjo Smreka in Terazzo, oblikovalec Julijan Krapež
Donar d.o.o., za stol Keep it simple, oblikovalci Studio Desnahemisfera: Dejan Kos, Damir Islamović, Klemen Smrtnik
LIP Pohištvo, za večnamenske pohištvene elemente Lessi, oblikovalec Luka Bassaneze
Aklih moment, za modularno urbano opremo Moment, oblikovalci Domen Gregorič, Jan Ravbar in Grega Logar
Maros d.o.o., za Natuzzi Revive prilagodljivi počivalnik, oblikovalec Formway Design, Nova Zelandija
In še posebna nagrada, ki jo prejme
Bruno Velčić, Cres Hrvaška, za ročno izdelane kuhinjske pripomočke Island Spirit
Utemeljitev komisije:
Ponovno se je pokazalo, da so dobri rezultati predvsem posledica tesnega sodelovanje med oblikovalcem in proizvajalcem ter uspešne komunikacije s kupci prek sodobnih marketinških pristopov. Potreben je preskok v internacionalizacijo. Kot kaže, se je pohištvena industrija iz velikih propadlih podjetij preusmerila na mala start-up podjetja, kar nakazuje možnosti za nove ideje.

Najboljši med njimi - Top of the Top:

Pohištvo Potočnik, Aleš Potočnik s.p., za kuhinjo Smreka in Terazzo, oblikovalec Julijan Krapež

Utemeljitev komisije: 
Izdelek očitno izraža, da sta pri njegovem nastajanju tesno sodelovala oblikovalec in proizvajalec. Izbrala sta primarni slovenski les – smreko, ki ga doslej nismo srečevali pri kuhinjskem pohištvu. Izhajala sta iz slovenske tradicije in jo uspešno integrirala v sodobno bivalno okolje. Les sta domiselno kombinirala s terazzom in tako ustvarila razigrano in ergonomsko delovno površino. Kljub redukciji detajlov končni rezultat daje občutek neverjetne kakovosti. Izjemno dovršena ni le zunanjost, ampak tudi notranjost elementov. Ne glede na to je kuhinja cenovno dostopna.

Aleš Potočnik: »Nagrade nam pomenijo potrditev naših idej in spodbudo pri razvijanju teh idej do izdelave uporabnega in oblikovno zaznamovanega izdelka. Letos smo posebej želeli izpostaviti izbor razpoložljivih domačih in cenovno dostopnih materialov.
Kuhinja je preplet dveh avtohtonih materialov: masivne smreke in terazza. Oba materiala se danes v notranji opremi redkeje uporabljata, zato smo ju želeli obuditi v sodobni kuhinji. Uporabljena smreka izhaja iz savinjskih gozdov, terazzo pa je izdelan po vzoru Plečnikovih terazzov iz prve polovice 20.stoletja. Poudarek je v izboru razpoložljivih domačih in cenovno dostopnih materialih.«

Novice

05.05.2021

Sejma Dom in Ambient Ljubljana letos skupaj septembra

Čas je za nove podvige! Čas je za ponovni zagon! Po tehtnem razmisleku, pogovorih z razstavljavci ter stikih s pristojnimi inštitucijami slovenske vlade ...
Preberi več >>
01.12.2020

GR STUDIO 20.20

So tudi vas razmere, povezane z epidemijo, že spravile tako rekoč v »šah-mat« pozicijo? Kot da očitno ni dovolj, da rešujete svoje poslovne projekte
Preberi več >>
03.11.2020

Ambient Ljubljana in Dom+ 2020 odpovedana

Obveščamo vas, da zaradi vladnih ukrepov oziroma razmer glede naraščajoče epidemije Covid-19 odpovedujemo ...
Preberi več >>
Arhiv novic »