SI
Show menu

Nagrajenci

Nagrade in priznanja 28. sejma pohištva – Ambient Ljubljana 2017

Pet najboljših – Top 5
Gospodarsko razstavišče je podelilo nagrade Petim najboljšim – TOP 5 za izdelke ali sistemske rešitve, ki najbolje združujejo funkcionalnost s tehnološko oziroma z likovno kakovostjo. Strokovna komisija v sestavi: Vladimir Pezdirc, Marijan Orešić, Jani Bavčer in Marco Marangone je izbrala:
Mizarstvo Bolčič d.o.o.,za stol Cockpit, oblikovalec Guillaume Delvigne
Utemeljitev komisije: Sveža oblikovalska rešitev, domišljena ergonomija, vrhunska izdelava in spoštljiv odnos do lesa.
Klinc Marko s.p.,za kavč Pillow sofa, oblikovalec Marko Klinc
Utemeljitev komisije: Preprosta, učinkovita in igriva modularna rešitev z inovativnim vpetjem naslona.

Oblikovalka Neža Uran, za polfotelj Pero
Utemeljitev komisije: Udoben, kakovosten, lepo oblikovan polfotelj, z veliko svežine in rahlim retro priokusom.

Pikka design d.o.o., za krožnik Circulum, oblikovalca Rok Kuhar in Katjuša Kranjc
Utemeljitev komisije: Vsestransko uporabno odlagalo za bivanjsko okolje.

Pirnar d.o.o.,za Pirnar Ultimum Pure vhod v leseni izvedbi z ONE TOUCH potezalom, oblikovalca Roman Pirnar in Ernest Bevc
Utemeljitev komisije: Inovativna rešitev, vrhunska izdelava ob uporabi najsodobnejših tehnologij.

Najboljši med njimi – Top of the Top:
Pirnar d.o.o., za Pirnar Ultimum Pure vhod v leseni izvedbi z ONE TOUCH potezalom, oblikovalca Roman Pirnar in Ernest Bevc
TOP IDEJE – borza oblikovanja

Top ideje – borza oblikovanja štiri nagrade za najbolj drzne in sveže ideje na letošnjih osmih Top idejah, borzi in razstavi domiselnih, inovativnih in kreativnih oblikovalskih rešitev mladih, perspektivnih arhitektov in oblikovalcev je izbrala komisija v sestavi – Branka Močnik, Dejan Kos in Ernest Nograšek:

Oblikovalci studia OMA MANUFACTURING, za obešalnik Hanga
Oblikovalka Neža Uran, za polfotelj Pero
Oblikovalka Nina Malovrh, Šubidu s. p., za projekt Om nom
Najlepši razstavni prostor
Ter nagrada za najlepši razstavni prostor na Top idejah, ki pripada oblikovalcu Jerneju Maliju za celovito predstavitev lesenih rokodelskih izdelkov.
Priznanje Društva oblikovalcev Slovenije za »Pohištvo leta 2018«

Komisija v sestavi Mateja Panter, Tea Goljevšček in Jurij Dobrila, je odločila, da priznanje letos prejme:

Podjetje Donar, za vsestransko oblikovalsko zasnovano razvojno prakso

Utemeljitev komisije: Slovenskih podjetij, ki vključujejo oblikovanje v svojo strategijo, je izjemno malo. Mnenje, da je oblikovalec le strošek in ne temelj dodane vrednosti je DONARJU povsem tuje. Oblikovanje je za DONAR  zanesljiva, varna in najcenejša naložba v prihodnost. Oblikovanja ne razume kot risanje lepih podobic, ampak kot proces od začetka do konca, vse do morebitnega vnovičnega rojstva. V njihovi strategiji razvoja so opredeljeni kazalniki družbenih in okoljskih učinkov. Podjetje skrbi za načrtovanje proizvodnih procesov, produktov in storitev, ki spodbujajo uporabo obnovljivih virov energije in zmanjševanje odpadkov. Njihove tehnologije spoštujejo okoljski vidik, ne uprabljajo lepil in ne kemikalij. Na gobalni trg se podjetje DONAR podaja s povsem svojimi izdelki, ki so tehnološko in oblikovno dovršeni, oblikovani in v celoti izdelani v Sloveniji.

Zlata plaketa revije Naš dom

Uredništvo Večerove revije Naš dom jo podeljuje že 49 let in je najstarejša nagrada pohištvenega sejma. Nagrajuje funkcionalne rešitve, prejme pa jo lahko izključno slovenski proizvajalec za predstavljeni program, s katerim je mogoče delno ali v celoti najbolj funkcionalno opremiti stanovanje. Komisija v sestavi Dušan Waldhütter, Evita Sinrajh in Robert Klun je med razstavnimi eksponati izbrala:

Mizarstvo Bolčič, za program Coco, kolekcije Mitja, oblikovalec Michael Schneider

Utemeljitev komisije: Program vključuje: ogledalo, mizo in stol; materiali: evropski oreh, hrast, jesen; obdelava: naravna olja. Mizarstvo Bolčič stranke vpelje in izobrazi, kako naj naravni les ohranijo estetski in živ. Mizarstvo Bolčič že vse od časov sodelovanja s priznanim oblikovalskim parom Tea in Edo Vidovič skrbi za inovativno in skrbno uporabo lesa v pohištvu. Les je Bolčič in oblikovanje je drugo ime. Priznanja, ki so strokovnjake v Mizarstvu Bolčič prek oblikovanja pripeljala do te nagrade, so vidna na vsakem detajlu. Poskrbeli so tako za odlično sestavljanje, postavljanje in transport lesenih elementov. Ob tem se les vedno postavi v primarno vlogo. Spoj lesa in ambienta je skladen, in prav to je odlika COCO linije. Elementi so povezani in imajo v ogledu svoj pravi obraz. Mize so dimenzij 130 in vse do 240 cm, širin 90 ali 100 cm. Vse elemente se olji dvakrat, ročno, in potrebujejo letno enkratno vzdrževanje. Ogledalo je dveh dimenzij, posebnost je krivljenje okroglega profila, ki pooseblja naravno pozicijo lesa.


Novice

01.12.2020

GR STUDIO 20.20

So tudi vas razmere, povezane z epidemijo, že spravile tako rekoč v »šah-mat« pozicijo? Kot da očitno ni dovolj, da rešujete svoje poslovne projekte
Preberi več >>
03.11.2020

Ambient Ljubljana in Dom+ 2020 odpovedana

Obveščamo vas, da zaradi vladnih ukrepov oziroma razmer glede naraščajoče epidemije Covid-19 odpovedujemo ...
Preberi več >>
23.07.2020

POZOR – Te dni kroži lažna pošta

Ste morda tudi vi med tistimi našimi razstavljavci preteklih sejmov ali pa smo vas ob tej ali oni priložnosti že kontaktirali v imenu Gospodarskega razstavišča? POZOR!
Preberi več >>
Arhiv novic »