SI
Show menu

Nagrajenci

TOP 5

Gospodarsko razstavišče je podelilo nagrade Petim najboljšim TOP 5 za izdelke ali sistemske rešitve, ki najbolje združujejo funkcionalnost s tehnološko oziroma z likovno kakovostjo. Strokovna komisija v sestavi: Janez Koželj, Jure Miklavc, Marijan Orešić in Vladimir Pezdirc kot predsednik komisije je za Pet najboljših izbrala:


Mizarstvo Bolčič, Loredana Matkovič s.p., za kolekcijo Mitja, oblikovalec Neven KovačićUtemeljitev komisije: Sestavljajo jo znani elementi izvedeni perfektno. Izdelava je mojstrsko natančna, obrtniška, kljub temu, da je obseg izdelave že industrijski.


Predvsem sem ponosna, da smo prejeli nagrado TOP 5 za del naše nove kolekcije MITJA, in sicer za družino stolov, mize in komode KALOTA, ki jo je oblikoval Neven Kovačić. V preteklih letih smo na sejmu Ambient dobili že nekaj priznanj, a takrat je bil gonilna sila našega podjetja moj mož Mitja Bolčič, ki je bil izreden poznavalec in ljubitelj lesa. V dveh letih po njegovi tragični smrti smo uspeli razviti popolnoma novo kolekcijo, ostali smo zvesti masivnemu lesu, a ga kombiniramo z drugimi materiali, kot so kamen, kovina in usnje. Nagrada pomeni pohvalo strokovne javnosti celotni ekipi zaposlenih za tehnološke rešitve in mojstrsko izvedbo. Verjamem, da nam bo nagrada dala še dodatno energijo za razvoj celotne kolekcije MITJA. 

Loredana Matkovič, Mizarstvo Bolčič, Loredana Matkovič s.p.

3S design d.o.o., za sistem kuhinje Steelline, oblikovalke Maca Strle, Kaja Strle in Lana StrleUtemeljitev komisije: Predstavlja večnamensko, enostavno rešitev, kako pridobiti prostor v kuhinji, kopalnici. Sistem je prilagodnjiv in v celoti odprt, hkrati pa poceni in enostaven ter obeta nadaljno nadgradnjo. 


Nagrade TOP 5 smo zelo veseli, saj smo mlado podjetje in nam takšna potrditev stroke daje vedeti, da smo na pravi poti. Nagrada TOP IDEJE nam je prav posebej pri srcu, saj se je tu linija Steelline tudi prvič predstavila. Tako bi se ob tej priložnosti rade zahvalile tudi Gospodarskemu razstavišču in sejmu Ambient za organizacijo razstave in borze oblikovanja TOP IDEJE in pa Ernestu Nograšku za angažiranost, posluh za razstavljavce in kvalitetno izvedbo razstave.

Lana Strle, 3S design d.o.o.

Donar d.o.o., za stol Nicoless, oblikovalec Primož JezaUtemeljitev komisije: Je stol narejen iz inovativno obdelanega recikliranega in poceni materiala - filca in tako predstavlja trajnostno rešitev. Material je lahek, enostaven za modeliranje in omogoča nadaljnji razvoj v različne smeri.


Pohištveni sejem Ambient je priložnost, da tudi domači javnosti predstavimo vsakoletne novosti, ki jih uspešno predstavljamo na sejmu v Milanu, Londonu, Kölnu, Stockholmu in ostalih. Sejem razumemo kot priložnost, da informiramo in izobražujemo splošno javnost o pomembnosti tehnologij, dizajna ter družbene odgovornosti produktov, ki jih vsako leto predstavljamo. Številne nagrade so potrditev našega dobrega dela, kot tudi, da slovenska strokovna javnost prepozna izdelke, ki so tehnološko inovativni, drugačni ter predstavljajo najboljše. Letos smo s stolom NicoLess predstavili novost na področju materialov (recikliran filc) ter tako tehnološko zahteven produkt skupaj z odličnim dizajnom arh. Primoža Jeze ponovno prepričali vedno zahtevno žirijo strokovnjakov, da nas je tudi letos uvrstila med TOP 5. Morda je najbolj pomembno, da gre v celoti za slovenski produkt, slovenskega oblikovalca ter slovenske proizvodnje, ki na koncu predstavlja tudi cenovno dostopen produkt z najvišjo mero odgovornosti do uporabnika in okolja.

Matej Fegus, CEO

MAAT 1 d.o.o., za zložljivo savno KLAFS “S1”, oblikovalec Klafs GmbH&Co. KGUtemeljitev komisije: Savna v tej obliki je primerna za manjša stanovanja, saj se skrči na dimenzijo omare in tako omogoča, da je savna postavljena znotraj aktivnih stanovanjskih prostorov, npr. v spalnici. 

MAAT1 d.o.o. smo družinsko podjetje in bomo drugo leto praznovali 20 rojstni dan. Vrsto let že sodelujemo na sejmu AMBIENT s programom najkvalitetnejših masažnih bazenov HotSpring.


Pred dvema letoma smo razširili našo ponudbo in najkvalitetnejšim bazenom HotSpring dodali še najkvalitetnejše savne KLAFS, za katere smo podpisali ekskluzivno pogodbo za slovenski trg. Na tem sejmu smo predstavili svetovno novost, zložljivo savno KLAFS S1 – od omare do savne v 20 sekundah. Izbrana je med TOP 5 izdelkov, kar nam veliko pomeni, saj je to le še en dokaz, da je savna res TOP.

V našem novem salonu masažnih bazenov in savn SELFNESS, Stegne 33 v Ljubljani, si jo kadarkoli lahko ogledate in izberete.

Jože Jensterle, MAAT1 d.o.o.

FEIDOM AA d.o.o., za pohištvo Q6, oblikovalka Filimena Radonjanin
Utemeljitev komisije: Pohištvo Q 6 spreminja obliko in uporabo, lahko je sedež, postelja, garniture. Je prilagodljivo in inventivno, hkrati pa enostavno in udobno. Rešitev omogoča proizvodnjo, ki je tudi cenovno ugodna. 


Nagradi, TOP 5 in TOP OF THE TOP za model Q6, ki je lahko naslonjač, garnitura in postelja v enem iz pohištvenega sejma Ambient, nam pomenita priznanje in potrditev kakovostnega dizajna, ki je rezultat trdega dela in kreativnih idej. Za nas je pomembna tudi potrditev stroke, ki je neke vrste certifikat za kvaliteten in praktičen dizajn, narejen za potrebe ljudi.  

Tina Valentina Sajovic, FEIDOM AA d.o.o.

NAJBOLJŠI MED PETIMI

FEIDOM AA d.o.o., za pohištvo Q6, oblikovalka Filimena Radonjanin
Utemeljitev komisije: Pohištvo Q 6 spreminja obliko in uporabo, lahko je sedež, postelja, garniture. Je prilagodljivo in inventivno, hkrati pa enostavno in udobno. Rešitev omogoča proizvodnjo, ki je tudi cenovno ugodna. 

Nagradi, TOP 5 in TOP OF THE TOP za model Q6, ki je lahko naslonjač, garnitura in postelja v enem iz pohištvenega sejma Ambient, nam pomenita priznanje in potrditev kakovostnega dizajna, ki je rezultat trdega dela in kreativnih idej. Za nas je pomembna tudi potrditev stroke, ki je neke vrste certifikat za kvaliteten in praktičen dizajn, narejen za potrebe ljudi.  

Tina Valentina Sajovic, FEIDOM AA d.o.o.

TOP IDEJE - borza oblikovanja

Tri nagrade za najbolj drzne in sveže ideje na letošnjih šestih Top idejah, borzi in razstavi domiselnih, inovativnih in kreativnih oblikovalskih rešitev mladih, perspektivnih arhitektov in oblikovalcev je izbrala komisija v sestavi – Janez Mesarič, Klemen Smrtnik in Ernest Nograšek:


Oblikovalka Ana Črešnik, za Zibelko, ki raste z otrokom

Top ideje so fantastična zadeva, saj se tam lahko predstavijo širši javnosti še neuveljavljeni oblikovalci. Sama, skupaj z ekipo Ananni, letos prvič razstavljam in res sem hvaležna za dano priložnost, nagrada pa je češnjica na torti, ki smo je nepopisno veseli. Z nagrado smo dobili odgovor stroke, da imamo TOP idejo, sam projekt TOP IDEJE pa omogoča, da z razstavo na sejmu prejmemo povratne infomacije obiskovalcev, ki so mimogrede izjemno pozitivne. Vse to nam daje dodatno energijo in zagon za nadaljnje delo. Obljubimo, da bomo zibelko lansirali na trg že prihodnje leto in dokazali, da je šla nagrada v prave roke.

Ana Črešnik, Ekipa Ananni 


Oblikovalca Matic Lenarčič in Jernej Koželj, za projekt Kredenca

S kredenco smo želeli nekdaj osrednji pohištveni element v sodobnejši obliki ponovno umestiti v prostor. Znacilna ostaja natancna izdelava iz lokalno dostopnega masivnega lesa ter transparentna in lahkotna vratca, glavni element kredence, ki ustvarijo zanimiv vizualni ucinek, zabavno izkušnjo ter možnost personalizacije.
Na top idejah nam, še neuveljavljenim mladim oblikovalcem, daje sodelovanje odlicno možnost predstavitve domaci javnosti in pridobivanja odzivov s strani ostalih sodelujocih in obiskovalcev. Prav odzivi so kljucni za objektivno vrednotenje posameznih projektov. Pozitivni odzivi podprti tudi z eno izmed nagrad pa dajejo poleg same potrditve še dodatno motivacijo in prepoznavnost.

Jernej Koželj, Matic Lenaršič

3S design d.o.o., oblikovalke Maca Strle, Kaja Strle in Lana Strle, za sistem kuhinje Steelline 

Priznanje Društva oblikovalcev Slovenije za »Pohištvo leta 2015«

Komisija v sestavi Mateja Panter, Jožica Curk in Jurij Dobrila, je odločila, da priznanje letos prejme:


Oblazinjeno pohištvo Novak, za sedežno garnituro LUCAS 

Utemeljitev komisije: Društvo oblikovalcev Slovenije vedno nagrajuje plodove slovenskega znanja. 

Sedežna garnitura je plod slovenskega znanja in je zasnovana iz več med seboj kompatibilnih elementov, ki jih lahko uporabnik poljubno izbere po sodobnih načelih custom-made. Kompozicijo sestavljajo sedišče z naslonom, sedišče s podaljškom za noge, poljubno nameščene okrasne blazine in police v hrbtišču naslonov za hrbet ali roke. Izdelek so oblikovali v ekipi Novak, kjer so navade in želje kupcev nadgradili s svojim znanjem, ki ga uspešno uporabljajo že od leta 1980. Sodelujejo tudi z oblikovalci in arhitekti kot so Nina Mihovec, Mojca Prinčič, Tony Kuralt in Katja Paternoster. Sedežna garnitura Lucas se je na trgu izkazala kot najbolj prodajan izdelek podjetja. Odlikuje jo prefinjena eleganca, izčiščene oblike, natančna izdelava in odlični materiali, detajl kovinskih vgradnih polic, predvsem pa možnost usmerjenega a kreativnega samooblikovanja naročnika.


Zlata plaketa revije Naš dom

Najstarejša nagrada pohištvenega sejma, to je Zlata plaketa revije Naš dom. Komisija v sestavi  Dušan Waldhütter, Evita Sinrajh in Robert Klun je med razstavnimi eksponati izbrala:


Pirnar d.o.o., za vhodna vrata Grande

Utemljeitev komisije: Linija vhodnih vrat Grande slovenskega proizvajalca Pirnar dokazuje, da lahko slovenski mojstri strokovno in oblikovalsko posežejo po največjih klientih sveta. Ob pogledu nanje oživi duša arhitekta in občuti izjemne možnosti lastnega razvoja in kreativnosti. Vrata Grande so proporcionalno skladna in navdušujejo z veličino; uporabljeni materiali so odlične kakovostni, sodobni in všečni, skoraj za tretje tisočletje. Kljub izrednim dimenzijam izdelek ni plod kompromisov, vrhunska tehnologija zagotavlja trdnost, tesnilnost in izolativnost. Dovršene linije in dodatki nadgrajujejo odlično funkcionalnost tega izdelka v popoln užitek prvega stika doma z lastnikom ali obiskovalci.

Najlepši razstavni prostor

Aklih

Novice

05.05.2021

Sejma Dom in Ambient Ljubljana letos skupaj septembra

Čas je za nove podvige! Čas je za ponovni zagon! Po tehtnem razmisleku, pogovorih z razstavljavci ter stikih s pristojnimi inštitucijami slovenske vlade ...
Preberi več >>
01.12.2020

GR STUDIO 20.20

So tudi vas razmere, povezane z epidemijo, že spravile tako rekoč v »šah-mat« pozicijo? Kot da očitno ni dovolj, da rešujete svoje poslovne projekte
Preberi več >>
03.11.2020

Ambient Ljubljana in Dom+ 2020 odpovedana

Obveščamo vas, da zaradi vladnih ukrepov oziroma razmer glede naraščajoče epidemije Covid-19 odpovedujemo ...
Preberi več >>
Arhiv novic »