V sredo otvoritev sejmov Vse za dom! in podelitev nagrad 28. Ambienta Ljubljana - Ambient Ljubljana – sejem pohištva
SI
Show menu

V sredo otvoritev sejmov Vse za dom! in podelitev nagrad 28. Ambienta Ljubljana

6. 11. 2017

Spoštovani predstavniki medijev,

vabimo vas na slovesno otvoritev sejmov, ki se ta teden od srede pa vse do nedelje odvijata pod skupnim sloganom Vse za dom! Na njej bomo podelili nagrade 28. sejma pohištva Ambient Ljubljana. Vabljeni, da v teh dneh obiščete Gospodarsko razstavišče, se akreditirate prek spleta ali v medijskem središču v paviljonu Jurček. Za vašo medijsko pozornost se vam v naprej zahvaljujemo.

Vabilo (.pdf)

Sporočilo za javnost

Na slovesni podelitvi nagrad v sredo, 8. novembra, bomo po posebnem izboru komisij podelili nagrade letošnjega sejma pohištva nagrade Top 5 ter najboljšega med njimi Top of the Top in Top ideje – borze oblikovanja mladih, perspektivnih ustvarjalcev, ki jih podeljuje Gospodarsko razstavišče, priznanje Društva oblikovalcev Slovenije ter Zlato plaketo revije Naš dom.

Na sejmu pohištva in notranje opreme 28. Ambient Ljubljana ter 2. Domu Plus, ki predstavlja ponudbo stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike ter montažnih hiš, se predstavlja 186 podjetij iz 13 držav. Oba sejma dopolnjuje spremljevalni program, ki skuša najširši javnosti na sejmu Ambient Ljubljana približati pomen oblikovanja v kulturi bivanja, na sejmu Dom Plus pa z brezplačnimi svetovanji in predavanji neodvisnih strokovnjakov Gradbenega inštituta ZRMK in EN SVET – Eko sklada odgovoriti na vprašanja glede trajnostne gradnje, izbire energentov oziroma načina ogrevanja, pridobivanja nepovratnih sredstev, bivalnega ugodja in odprave nevšečnosti, kot sta vlaga in plesen idr.

Gospodarsko razstavišče že nekaj let aktivno razvija projekte, ki spodbujajo razvoj pohištvene industrije in oblikovanja pri nas. Letos so pripravili že 8. razstavo in borzo Top ideje, na kateri predstavlja svoje sveže oblikovalske ideje 24 mladih ustvarjalcev, kar je največ doslej. Pokrovitelja projekta sta mömax in Lesnina XXL. Pred tremi leti so uvedli še brezplačno arhitekturno svetovanje Top arhitekt in Posebnega gosta Ambienta. To je letos podjetje iz Italije Miniforms. Že dvanajst let pa Gospodarsko razstavišče po izboru posebne komisije za oblikovalske presežke med razstavljenimi eksponati podeljuje nagrade Top 5, ki si jih je mogoče ogledati na posebni razstavi.

Na ogled so še razstave RETROspekcije: poljsko oblikovanje na začetku XXI stoletja, Pohištvo in oprema iz druge roke Centra ponovne uporabe Ljubljana, na Mestni ploščadi pa so razstavljeni lesena samozadostna enota za začasno bivanje podjetja Permiz d.o.o. ter gradbeni in bivanjski produkti podjetja Žurbi team d.o.o.

Vabljeni, da si podrobnejši program obeh sejmov ogledate:
www.pohistveni-sejem.siwww.sejemdom.plus

Redna vstopnica za oba sejma znaša 9, znižana pa 7 evrov. Vsak obiskovalec ob nakupu vstopnice prejme sejemski katalog, v katerem so program sejma, razstavni program po dvoranah, seznam razstavljavcem in še druge sejemske vsebine.

Vstopnica HAPPY HOUR – 5 evrov: od srede do petka med 12. in 16. uro, sobota in nedelja od 16. do zaprtja (nakup in vstop v času Happy Hour)

Fotogalerija

Za vse podrobnejše informacije smo vam z veseljem na voljo.

Novice

25.05.2022

Razstava Thonetovih stolov na sejmu Ambient Ljubljana

Jurij Rihar, gospod iz Škofje Loke poznan kot mojster, ki restavrira krivljeno pohištvo in kot eden največjih poznavalec Thonetovih stolov ...
Preberi več >>
20.04.2022

Odprte prijave za sejem Ambient Ljubljana

Spoštovani razstavljavci! Obveščamo vas, da bo pohištveni sejem Ambient Ljubljana, skupaj s sejmom Dom Plus, letos potekal že od 5. do 9. oktobra ...
Preberi več >>
19.04.2022

Sejma Ambient Ljubljana in Dom plus letos oktobra

Po dvoletnem premoru zaradi razmer s covidom-19, se to jesen od 5. do 9. oktobra spet vrača sejemski dvojček. Sejem Ambient Ljubljana bo predstavil ponudbo pohištva in notranje opreme ...
Preberi več >>
Arhiv novic »