Sredi novembra Vse za dom na Gospodarskem razstavišču - Ambient Ljubljana – sejem pohištva
SI
Show menu

Sredi novembra Vse za dom na Gospodarskem razstavišču

25. 10. 2017

Spoštovani predstavniki medijev,

pošiljamo vam sporočilo za javnost, v katerem napovedujemo novembrska sejma Ambient Ljubljana in Dom Plus. Za vašo medijsko pozornost se vam v naprej zahvaljujemo.


Sporočilo za javnost

Gospodarsko razstavišče lansko novost – dva sejma v istem terminu pod skupnim sloganom Vse za dom! – nadaljuje tudi letos.  Sejem pohištva in notranje opreme Ambient Ljubljana ter jesensko različico sejma Dom, ki predstavlja ponudbo stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike ter montažnih hiš, si bo mogoče ogledati od 8. do 12. novembra. Oba sejma dopolnjuje spremljevalni program, ki skuša najširši javnosti na sejmu Ambient približati pomen oblikovanja v kulturi bivanja, na sejmu Dom Plus pa z brezplačnimi svetovanji in predavanji neodvisnih strokovnjakov Gradbenega inštituta ZRMK in EN SVET – Eko sklada odgovoriti na vprašanja glede trajnostne gradnje, izbire energentov oziroma načina ogrevanja, pridobivanja nepovratnih sredstev, bivalnega ugodja in odprave nevšečnosti, kot sta vlaga in plesen idr. Tudi letos organizator uvaja posebno vstopnico s popustom Happy Hour. 

»Lanska ponudba dveh sejmov  z eno vstopnico se je za razstavljavce in obiskovalce izkazala kot dobra poteza. Pogosto obiskovalci ne vedo prav dobro, kaj natančno kateri sejem ponuja, saj se dopolnjujeta v segmentih, ki smo jih zdaj umestili v Dom Plus. Zanje zelo privlačno ostaja še brezplačno svetovanje krajinskih arhitektov, finančnikov, gradbenih fizikov in ostalih strokovnjakov. Rdeča nit letošnjega programa je usmerjena v celovito prenovo večstanovanjskih stavb – od zbiranja idej do končne realizacije projekta. Kar pa se tiče Ambienta Ljubljana, pa lahko s ponosom povem, da Gospodarsko razstavišče že nekaj let aktivno razvija projekte, ki spodbujajo razvoj pohištvene industrije in oblikovanja pri nas. Letos smo pripravili že 8. razstavo in borzo Top ideje, na kateri predstavlja svoje sveže oblikovalske ideje 24 mladih ustvarjalcev, kar je največ doslej. Pokrovitelja projekta sta mömax in Lesnina XXL. Pred tremi leti smo uvedli še brezplačno arhitekturno svetovanje Top arhitekt in  Posebnega gosta Ambienta. To je letos podjetje iz Italije Miniforms. Že dvanajst let pa Gospodarsko razstavišče po izboru posebne komisije za oblikovalske presežke med razstavljenimi eksponati podeljuje nagrade Top 5, ki si jih je mogoče ogledati na posebni razstavi.«

Stane Kavčič, vodja sejmov Ambient Ljubljana in Dom Plus

Na ogled so še razstave RETROspekcije: poljsko oblikovanje na začetku XXI stoletja, Pohištvo in oprema iz druge roke Centra ponovne uporabe Ljubljana, na Mestni ploščadi pa so razstavljeni lesena samozadostna enota za začasno bivanje podjetja Permiz d.o.o. ter gradbeni in bivanjski produkti podjetja Žurbi team d.o.o.

Na 28. Ambientu Ljubljana in 2. Domu Plus sodeluje skupno 183 podjetij iz 13 držav. 

Vabljeni, da si podrobnejši program obeh sejmov ogledate:
www.pohistveni-sejem.siwww.sejemdom.plus

Redna vstopnica za oba sejma znaša 9, znižana pa 7 evrov. Vsak obiskovalec ob nakupu vstopnice prejme sejemski katalog, v katerem so program sejma, razstavni program po dvoranah, seznam razstavljavcev in še druge sejemske vsebine.

Vstopnica HAPPY HOUR – 5 evrov: od srede do petka med 12. in 16. uro, sobota in nedelja od 16. do zaprtja (nakup in vstop v času Happy Hour)

Fotogalerija TUKAJ

Vabljeni, da se na sejem akreditirate, ga obiščete in o njem poročate. Za vse podrobnejše informacije smo vam z veseljem na voljo.

Novice

31.05.2023

Mladi arhitekti, izkoristite priložnost!

MLADI ARHITEKTI POZOR! Pridružite se nam na Sejmu Ambient in Dom plus!
Preberi več >>
26.04.2023

Prijave za Sejem Ambient in Dom plus 2023 odprte!

Sejem Ambient in Dom plus 2023 bo potekal od 8. do 12. novembra 2023
Preberi več >>
10.10.2022

Sejma uspešno izpeljana

31. Ambient Ljubljana in 5. Dom Plus sta uspešno za nami!
Preberi več >>
Arhiv novic »