SI
Show menu

Nagrade in priznanja 26. sejma Ambient

17. 11. 2015

Danes ob 13.00 uri so na slovesnem odprtju pohištvenega sejma podelili nagrade in priznanja 26. Ambienta Ljubljana. Največje priznanje Najboljši med TOP 5 – nagradami za izdelke, ki jih v imenu Gospodarskega razstavišča izbere posebna komisija – gre letos v roke podjetju FEIDOM AA d.o.o. za pohištvo Q6, ki ga je oblikovala Filimena Radonjanin.

Sejem je uradno odprl Mitja Bervar, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije, navzočim gostom pa sta spregovorila še Janez Koželj, podžupan Mestne občine Ljubljana, ter mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča.

»Oblikovanje je način ustvarjalnega mišljenja, ki poraja nove zamisli, s katerimi se rešujejo problemi in ustvarja novo znanje. Oblikovanje je zato povezano z razvojem, z odkrivanjem novih gospodarskih možnosti in poslovnih priložnosti,« tako podžupan, prof. Janez Koželj. »Sejem pohištva in oblikovanja notranje opreme Ambient predstavlja vsako leto nove proizvode, ki bogatijo kulturo bivanja. Zato je to tudi prvovrsten kulturni dogodek, ki mu dajejo poseben pomen nagrade za inovativne dosežke.« 

Mag. Iztok Bricl je predstavil novosti letošnjega sejma, katerimi skuša Gospodarsko razstavišče izpostaviti kreativno moč mladega slovenskega oblikovanja,  in poudaril: »S sejmom in njegovim obsejemskim programom vstopamo v nove čase. V njem je oblikovanje sestavni del našega vsakdana, iz katerega nam prihajajo nasproti mladi, inovativni kreativci kot ustvarjalna podpora večinoma zasebnih, manjših v zadnjem desetletju ali dveh na novo vzniklih mizarskih podjetij.«


Prejšnja sporočila za javnost

Spletni katalog sejma


Vabljeni, da se na sejem akreditirate, ga obiščete in o njem poročate. Za vse podrobnejše informacije smo vam z veseljem na voljo.


Marjana Lavrič
Vodja Službe za odnose z javnostmi
Gospodarsko razstavišče