SI
Show menu

Manjše razstave na razstavno-svetovalnem prostoru GI ZRMK

3. 11. 2017

V Stebrni dvorani na razstavno svetovalnem prostoru Gradbenega inštituta ZRMK so na ogled toplotno izolacijski materiali za kletne oz. talne konstrukcije s prikazom protiradonske  zaščite, sistemi in vrste ravnih oz. zelenih streh. Prikazane so tudi izolacije za obodne zidovi oz. sistemi za toplotno zaščito zunanjega ovoja ter izolacija iz celuloze, plod domačega znanja.

Nič manj ni zanimiv prikaz gradnje pasivne ali skoraj nič-energijske hiše iz opeko. Prikazana sta tudi apneni in glineni omet ter izolacija iz penjenega stekla in lesnih plošč, ki se vse pogosteje vgrajujejo v nove hiše. Vabljeni, da si na vzorčnih primerih ogledate sodobno vgradnjo oken oz. vgradnjo skladno z »RAL smernico«, različne sisteme toplotne zaščite ovoja stavbe. Na ogled so tudi sistemi za ogrevanje in prezračevanje – delovanje toplotne črpalke, lokalnega ventilatorja in rekuperatorja.

V sklopu prikaza modela krožnega gospodarstva so prikazani polizdelki in izdelki iz lesa, lokalna samooskrba ter pomen trajnostne mobilnosti.