Kuhinja Smreka in Terazzo – favorit 25. Ambienta Ljubljana - Ambient Ljubljana – sejem pohištva
SI
Show menu

Kuhinja Smreka in Terazzo – favorit 25. Ambienta Ljubljana

7. 10. 2014
Danes so se tudi uradno odprla vrata mednarodnega sejma Ambient Ljubljana – sejem pohištva. Na njem se vse do nedelje predstavlja 206 podjetij iz 20 držav. 25. po vrsti se letos prvič skupaj z Mesecem oblikovanja združuje v skupno blagovno znamko teden oblikovanja – Design Week in vas vabi, da z znižano vstopnico in brezplačnim prevozom LPP med obema lokacijama obiščete dogodke obeh prireditev, ki v ospredje postavljajo oblikovanje. Država partnerica letošnjega sejma je Kraljevina Nizozemska. Letošnji sejem je uradno odprla Jelka Žekar, podžupanja Mestne občine Ljubljana. Kot je poudaril direktor Gospodarskega razstavišča, mag. Iztok Bricl, si v okviru sejma Ambient Ljubljana prizadevajo, da bi opazne oblikovalske dosežke prepoznal kar najširši krog ljudi, zato si je mogoče nagrajene izdelke ogledati na posebni razstavi.

Na slovesnem odprtju sejma so podelili tudi nagrade in priznanja 25. Ambienta. Absolutni favorit vseh komisij ali dobitnik največ priznanj je kuhinja Smreka in Terazzo, Pohištvo Potočnik, Aleš Potočnik, s.p., ki jo je oblikoval Julijan Krapež. Prvič v zgodovini ljubljanskega pohištvenega sejma so se komisije poenotile glede oblikovalskih presežkov. Kuhinja Smreka in Terazzo se je uvrstila med prvih pet – TOP 5 in kot zmagovalka med njimi – TOP OF THE TOP ter prejelapriznanje za najlepši razstavni prostor, nagrad torej, ki jih podeljuje Gospodarsko razstavišče. Posebno priznanje ji je dodelilo še Društvo oblikovalcev Slovenije. Aleš Potočnik in Julijan Krapež pa sta z omenjeno kuhinjo tudi letošnja dobitnika Zlate plakete revije Naš dom časopisne hiše Večer.

Novice

20.07.2022

Virtualno doživetje na sejmu Ambient Ljubljana

Za vse obiskovalce, razstavljavce in potencialne razstavljavce na sejmu Ambient Ljubljana in Dom Plus pripravljamo virtualno doživetje!
Preberi več >>
25.05.2022

Razstava Thonetovih stolov na sejmu Ambient Ljubljana

Jurij Rihar, gospod iz Škofje Loke poznan kot mojster, ki restavrira krivljeno pohištvo in kot eden največjih poznavalec Thonetovih stolov ...
Preberi več >>
20.04.2022

Odprte prijave za sejem Ambient Ljubljana

Spoštovani razstavljavci! Obveščamo vas, da bo pohištveni sejem Ambient Ljubljana, skupaj s sejmom Dom Plus, letos potekal že od 5. do 9. oktobra ...
Preberi več >>
Arhiv novic »