Drugi dan sejemskega utripa - Ambient Ljubljana – sejem pohištva
SI
Show menu

Drugi dan sejemskega utripa

7. 11. 2012
»Ambient, Ljubljanski pohištveni sejem je prostor združevanja, rasti in razvoja,« je ob odprtju dejal direktor Gospodarskega razstavišča, mag. Iztok Bricl, in dodal: »Oblikovanje je način življenja. Oblikovanje ostaja za in zaradi ljudi. Kakovostno oblikovanje ne omogoča samo boljšega življenja, temveč tudi predvsem boljši posel.«

Po besedah ljubljanskega župana Zorana Jankovića, je »slovenska  ponudba enakovredna celotni evropski ponudbi, zato smo lahko ponosni na izdelke naše proizvodnje«.

»V vsej človeški zgodovini sta se funkcija in forma dopolnjevala in dograjevala«, je na otvoritvi 23. mednarodnega pohištva Ambient Ljubljana, poudaril predsednika države, dr. Danilo Türk. Predsednik je prepričan, da so ideje dobre, »naša ustvarjalnost na področjih oblikovanja, industrijske proizvodnje in skrbi za čim višjo kakovost življenja napreduje ves čas in dobro je, da imamo sejem, na katerem lahko to vidimo in se hkrati zamislimo, ali smo v državi naredili vse, da bi tovrstna ustvarjalnost in podjetnost dobili prostor in podporo, ki si jo zaslužita«.

Častni pokrovitelj sejma, finski veleposlanik, Pekka Metso, izraža zadovoljstvo, da lahko »skupaj s sodobnim slovenskim oblikovanjem Finska pove svojo zgodbo« in dodaja, »finsko oblikovanje odraža finski način razmišljanja, kar se kaže v tradiciji izdelave našega pohištva, katerega cilj in ideja sta združena v funkcionalnosti«.

Oblikovanje je usmerjeno v prihodnost – povezovanje mladih oblikovalcev s pohištvenimi podjetji!
Dvorana Urška, začetek ob 10.00 uri

Ob razstavi prototipov poteka v kongresni dvorani Urška dogodek, ki ga organizira RRA LUR v sodelovanju z britansko kulturno organizacijo British Council

Uvodni predstavitvi pilotnega projekta Povezujemo oblikovanje in industrijo sledi podelitev sejemske nagrade Top ideja. Po podelitvi nagrade imata predavanje mednarodno uveljavljena britanska strokovnjaka: Luke Pearson in Ellen O`Hara, O industrijskem oblikovanju in poslovnih inkubatorjih za kreativne industrije v Veliki Britaniji.

Luke Pearson je soustanovitelj in direktor priznanega londonskega oblikovalskega studia PearsonLloyd. Studio se posveča oblikovalskim rešitvam za delovna mesta, transport, zdravstvo in urbana okolja. Luke Pearson je kot govorec sodeloval na številnih mednarodnih oblikovalskih konferencah in bil dolgoletni sodelavec londonske oblikovalske akademije Royal College of Art

Ellen O`Hara ima bogate izkušnje razvoja podpornih okolij za vključevaje ustvarjalcev kreativnih industrij v gospodarstvo. Ellen O`Hara je vodja raziskovalnih projektov in svetovalka v podjetju »Cockpit Arts«, ki je edini specializirani inkubator kreativnih industrij za oblikovalce v Britaniji. Svetovalne in izobraževalne storitve, ki jih ponuja inkubator »Cockpit Arts«,so številnim britanskim oblikovalcem omogočile uspešno poslovno delovanje v Britaniji in mednarodnih okoljih.

Novice

10.10.2022

Sejma uspešno izpeljana

31. Ambient Ljubljana in 5. Dom Plus sta uspešno za nami!
Preberi več >>
28.09.2022

Svetujemo, vgrajujemo in opremljamo na 31. Ambientu Ljubljana in 5. Domu Plus

31. Ambient Ljubljana in 5. Dom Plus odpirata vrata od 5. do 9. oktobra.
Preberi več >>
20.07.2022

Virtualno doživetje na sejmu Ambient Ljubljana

Za vse obiskovalce, razstavljavce in potencialne razstavljavce na sejmu Ambient Ljubljana in Dom Plus pripravljamo virtualno doživetje!
Preberi več >>
Arhiv novic »