SI
Show menu

Borza oblikovanja - Top ideje

10. 11. 2012
»Mreženje še neuveljavljenih oblikovalskih genijev s proizvajalci pohištva in notranje opreme za nove oblikovalske presežke!«

Razstava mladih oblikovalcev – študentov in diplomantov univerzitetnega in visokošolskega študija oblikovanja in arhitekture ali profesionalnih oblikovalcev, arhitektov in oblikovalskih navdušencev – postaja vedno bolj privlačna za obiskovalce. 

Na razstavi si je mogoče ogledati projekte s področja bivanjske kulture, kot so pohištvo, luči, obešalniki, drobni namizni predmeti itd., ki lahko vključujejo vse stopnje oblikovalskega procesa, od idejne zasnove do modelov, prototipov itd., edini pogoj je, da jih redna proizvodnja še ni prepoznala za svoje.


Domače in mednarodne razstave na sejmu Ambient

Razstava Must have from Poland navdušuje z izbranimi izdelki natečaja s Festivala oblikovanja v Lodžu. Na sejmu je pripravljena v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Poljske.

Neminljivi design Nika Kralja je predstavljen preko znamenitih stolov Rex in drugega pohištva oblikovalca, pod imenom razstave Stoli Nika Kralja.

Razstava Povezujemo oblikovanje in industrijo je zgodba idejnih osnutkov pohištvenih izdelkov. Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije je skupaj s partnerji v poslovno verigo pritegnila pet pohištvenih podjetij in 17 mladih industrijskih oblikovalcev, ki so pod mentorstvom prof. Vladimirja Pezdirca osnovali idejne osnutke pohištvenih izdelkov.

Razstava Oddelka za lesarstvo Biotehniške fakultete, Univerza v Ljubljani na ogled postavlja dosežke na področju trajnostne pridelave, predelave in uporabe lesa.