Povezujemo oblikovanje in industrijo. - Ambient Ljubljana – sejem pohištva
SI
Show menu

Povezujemo oblikovanje in industrijo.

26. 10. 2011
V evropskih dokumentih in razvitejših državah je oblikovanje prepoznano kot stroka, ki lahko bistveno pripomore k dodani vrednosti v gospodarstvu. Kaj pa pri nas? Ne bi morali imeti več tovrstnih povezav, ki bi doprinesle k boljši konkurenčnosti izdelkov in hitrejšemu razvoju slovenskih podjetij? Sledimo enemu izmed ciljev EU projekta Kreativna mesta, v katerem kot partnerja sodelujeta Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije in Inštitut za ekonomska raziskovanja. Projekt vzpostavlja povezave med gospodarskimi družbami in oblikovalci ter v nadaljevanju ustvarja socialno mrežo in poslovno verigo, ki bo delovala v okviru Centra Kreativnih industrij. 
 
Prisluhnite uvodnima predavateljema, uglednima gostoma s področja oblikovanja. Jure Miklavc iz Slovenije in Ilkka Suppanen s Finske nam bosta zaupala svoje izkušnje sodelovanja s proizvodnimi podjetji. Sledi okrogla miza s priznanimi slovenskimi strokovnjaki: Miloš Ebner (Trimo), Jernej Repovž (SMJWT),  Saša J. Maechtig (ALUO), Jure Miklavc(Studio Miklavc) in Andreja Jenko (Služba vlade za razvoj in evropske zadeve).

Organizator: Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije v sodelovanju z veleposlaništvom Finske v Ljubljani idr. Prost vstop.
 
Četrtek, 10. novembra 2011, 10.00–14.00 ure, dvorana Urška

Novice

10.10.2022

Sejma uspešno izpeljana

31. Ambient Ljubljana in 5. Dom Plus sta uspešno za nami!
Preberi več >>
28.09.2022

Svetujemo, vgrajujemo in opremljamo na 31. Ambientu Ljubljana in 5. Domu Plus

31. Ambient Ljubljana in 5. Dom Plus odpirata vrata od 5. do 9. oktobra.
Preberi več >>
20.07.2022

Virtualno doživetje na sejmu Ambient Ljubljana

Za vse obiskovalce, razstavljavce in potencialne razstavljavce na sejmu Ambient Ljubljana in Dom Plus pripravljamo virtualno doživetje!
Preberi več >>
Arhiv novic »