Spremljevalni program - Ambient Ljubljana – sejem pohištva
SI
Show menu

Spremljevalni program

Program na sejmu Ambient Ljubljana

POSEBNI GOST AMBIENTA

PODJETJE CALLIGARIS

Vodilni evropski proizvajalec miz in stolov, ki nudi sodobno in funkcionalno pohištvo italijanskih oblikovalcev. Široka izbira pohištva, ki jo nudi Calligaris, omogoča ljudem z različnimi okusi in življenjskimi stili, da spremenijo njihove domove v trendovske, sodobne ali tradicionalne prostore.
Spletna stran »

TOP NA SEJMU

TOP IDEJE

Vse dni sejma
Lokacija: Dvorana Kocka - A2 

7. razstava in borza mladih, še neuveljavljenih arhitektov in oblikovalcev. Svoje ideje predstavljajo kot posamezniki, skupine ali kot pravkar ustanovljeni samostojni podjetniki. To rekordno število sodelujočih udeležencev govori v prid temu, da so mladi ljudje ustvarjalni, nadarjeni, in kar je najbolj bistveno, motivirani za delo in si želijo poslovnih uspehov. Prav na tej zadnji postavki naša ekipa prepoznava in išče svojo vlogo, zato vsako leto poleg brezplačnega razstavnega prostora poskrbimo tudi za primerno medijsko prepoznavnost dogodka in ustvarjalcev.


Pokrovitelja:

TOP ARHITEKT - brezplačno arhitekturno svetovanje


Vse dni sejma
Lokacija: Dvorana Kocka - A2


Čas je za sodelovanje! Čas je za mlade. Čas je za stroko, novosti, za ljudi in novo kulturo bivanja, ki je odsev časa, tako so v svojem manifestu zapisali Top arhitekti. Gospodarsko razstavišče nadgrajuje sejem pohištva z novimi vsebinami: Top arhitektom ponuja možnost, da se predstavijo kot vaši svetovalci. 30 minut na sejmu brezplačno, s popustnim kuponom pa po dogovoru še v prihodnje  ...

Rezervacija svetovanja »
TOP 5 in TOP OF THE TOP

Vse dni sejma
Lokacija: Dvorana Kocka - A2 

Razstava nagrajencev 27. sejma Ambient Ljubljana

RAZSTAVE

Izkušnja italijanskega oblikovanja  

Vse dni sejma
Lokacija: Dvorana Kocka - A2

 
Na ogled so izbrani pohištveni izdelki, dodatki za dom in fitnes oprema italijanskih blagovnih znamk Baxter, v prodaji v salonu Novae – Nova Showroom, Technogym, tekalne steze in oprema, v prodaji pri ProWellnessu, ter Bespoke in Talent, ki jih zastopa Enjoy Italy. Osebje Italijanske agencije za gospodarsko promocijo in podjetja MŽ Consulting & Fairs vas bo sprejelo, vodilo ter vam bilo v pomoč.

Sedenje po poljsko

Vse dni sejma
Lokacija: Dvorana Kocka - A2

 
Razstava "Sedenje po poljsko", ki je bila predstavljena v Vroclavu v okviru Evropske prestolnice kulture, je izbor 90 sedežev poljskih oblikovalcev, ki so izdelke ustvarili za poljska podjetja v letih 1941-2014. Na sejmu pohiątva Ambient Ljubljana so na ogled najzanimivejši predmeti poljskih producentov. Veliko razstavljenih projektov je postalo simbol svojega časa. Prejeli so razna mednarodna priznanja, med drugim oskarja v svetu pohiątva – nagrado Red Dot, ki jo je samo leta 2014 prejelo kar 12 poljskih oblikovalcev.
 

Upciklirano pohištvo v RCERO Ljubljana

Vse dni sejma

Lokacija: Dvorana Avla-levo

Organizator: Snaga Ljubljana
 
Del notranje opreme upravne stavbe Regijskega centra za ravnanje z odpadki (RCERO) Ljubljana sestavljajo ponovno uporabljeni materiali in izdelki, ki so jim umetniki in rokodelci spremenili namembnost. Z upcikliranim in uporabnim pohištvom so v Snagi Ljubljana na inovativen način pokazali, da s kreativno ponovno uporabo, popravilom in recikliranjem izdelkom podaljąujejo življenjsko dobo in podpirajo trajnosten odnos do stvari.

Razstava Betonski izdelki

Vse dni sejma

Lokacija: Mestna ploščad

Predstavitev gradbenih in bivanjskih produktov podjetja Žurbi team d.o.o.
Razstavo je postavil Matjaž Poredoš, industrijski oblikovalec

STROKOVNI PROGRAM

IZkLESAni – poskusi z lesom

Vse dni sejma
Lokacija: Stebrna dvorana

Les. Ne da bi se zavedal, te spremlja na vsakem koraku, ob vsaki priložnosti. S teboj je tiho in neslišno, pa vendar te obdaja s toplino in prijaznostjo. Les. Tako zanimiv. Tako bogat. In tako obetaven.
Iz dreves ne pridobimo le čudovite surovine, temveč lahko pridobivamo široko paleto znanja o najbolj naravnih rešitvah najrazličnejših težav. Raznovrstnost tega naravnega materiala nam nudi široke možnosti proučevanja naravnih zakonitosti ter hkrati omogoča njegovo inovativno in raznoliko uporabnost. S serijo poskusov, ki sta jih zasnovala Oddelek za lesarstvo Biotehniške fakultete in Javna agencija SPIRIT Slovenija, spoznaš vse, od zgradbe in lastnosti lesa do uporabe lesa v inženirskih izdelkih.

Organizator: Oddelek za lesarstvo Biotehniške fakultete, UL, Javna agencija SPIRIT Slovenija

 
Petek, 11. 11. 2016 ob 11.00, dvorana Urška
Okrogla miza z naslovom »Oblikovalska industrija«
Organizator: Italijanska agencija za gospodarsko promocijo, oddelek Veleposlaništva Italije,
Italijanski inštitut za kulturo in MŽ Consulting & Fairs, Predstavništvo Fiera Milano za področje Alpe-Jadran
 
Pozdravni nagovori: Elisa Scelsa, direktorica Italijanske agencije za gospodarsko promocijo, mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstaviąča, Nj. Eksc. Paolo Trichilo, veleposlanik Italije v Sloveniji.
 
Gostje okrogle mize: Odo Fioravanti, italijanski oblikovalec, Odo Fioravanti Design Studio; Jure Miklavc, ustanovitelj Studia Miklavc, profesor in predstojnik Oddelka za industrijsko in unikatno oblikovanje na ALUO; Matjaž Žigon, vodja Predstavniątva Fiera Milano za področje Alpe-Jadran, in Marzia Guida, Fiera Milano Buyer Manager – Bu Lifestyle, za HOMI.
 
Moderatorka: Nada Vodušek
 
Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.
Udeležba na okrogli mizi je brezplačna ob predhodni prijavi na elektronski naslov lubiana@ice.it 


Torek, 8. 11. 2016 ob 18.00, dvorana Urška
Podelitev 2. Nacionalne nagrade za naj leseno gradnjo 2016
Organizator: SPIRIT Slovenija 


Četrtek, 10. 11. 2016 ob 11.00, dvorana Urška
Predavanje: Uspeh slovenskih pohiątvenikov prek Magnet designa v Zalivskih državah
Direktor Magnet designa, Robert Klun, u.d.i.a., bo predstavil projekte v Savdski Arabiji in Združenih arabskih emiratih, pri katerih sodeluje njegovo podjetje. Podjetje Magnet design namreč v sodelovanju z slovenskimi podjetji Kolpa, Gonzaga, Marles, Forma svetila, Mineral opremlja več hotelov v teh državah.
Predavatelj bo predstavil poslovno kulturo držav v Zalivu ter načine, kako se v njih pridobi posel. Predavanje bo izjemno zanimivo za slovenske pohiątvenike, ki se morajo v sedanjih razmerah usmeriti tudi v izvoz.   


Četrtek, 10. 11. 2016 ob 13.00, dvorana Urš
ka
Posvet: »Odslužen les – priložnosti in izzivi«
Organizatorji:Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije – Direktorat za lesarstvo, Društvo inženirjev in tehnikov lesarstva Ljubljana, Biotehniška fakulteta, Oddelek za lesarstvo, Lesarski grozd, Univerza na Primorskem in podjetje M Sora
 
Les je edina naravno obnovljiva surovina, ki jo imamo v Sloveniji v izobilju. V Evropi se trenutno soočamo s presežki lesa. V bližnji prihodnosti, predvidoma od 2020. do 2050. leta, pa bo po napovedih strokovnjakov Evropske zveze papirničarjev CEPI (Confederation of European Paper Industries) lesa začelo primanjkovati. Pri lesu lahko dosežemo dve ali tri stopnje uporabe: najprej ga uporabimo kot žagan les, drugič v reciklirnem procesu za proizvodnjo plošč in papirja in na koncu za pridobivanje energije. Poleg energije odslužen les postaja vedno bolj pomemben vir surovin za proizvodnjo novih materialov in kemikalij. Iz lesa lahko pridobimo številne kemijske spojine, ki jih konvencionalno pridobivamo iz nafte. V kaskadni rabi lesa, pridobivanju energije in pri proizvodnji bio kemikalij je potrebno vedeti kakąen les vstopa v nov uporabnostni cikel. Za dobro kakovost končnih izdelkov je zelo pomembno, da se za proizvodnjo uporablja čist odslužen les, oziroma da je znano katera onesnažila se lahko pojavijo v tej surovini.
 
Celotni omenjeni tematiki bomo posvetili tudi posvet v okviru obsejemskih dejavnostih na sejmu Ambient 2016.

Program na sejmu Dom +

BREZPLAČNA SVETOVANJA ZA OBISKOVALCE

Podrobnejši program »

Novice

31.05.2023

Mladi arhitekti, izkoristite priložnost!

MLADI ARHITEKTI POZOR! Pridružite se nam na Sejmu Ambient in Dom plus!
Preberi več >>
26.04.2023

Prijave za Sejem Ambient in Dom plus 2023 odprte!

Sejem Ambient in Dom plus 2023 bo potekal od 8. do 12. novembra 2023
Preberi več >>
10.10.2022

Sejma uspešno izpeljana

31. Ambient Ljubljana in 5. Dom Plus sta uspešno za nami!
Preberi več >>
Arhiv novic »